De Yp

interieur voor een multifunctioneel gebouw van de Haagse politie

Het multifunctionele cluster de Yp herbergt een meldkamer en verschillende soorten opleidings- en kantoorfuncties voor de Politie Haaglanden.

Op de begane grond bevinden zich de gezamenlijke plekken voor bijeenkomsten. De bovenliggende verdiepingen bevatten ruimtes voor sport en psychologische training, op de bovenste verdieping bevinden zich de kantoorunits.

Het interieur heeft een sobere basis van beton. Collectieve ruimtes worden meer op de voorgrond geplaatst door contrasterende materialen als stof, hout en brons.

Geperforeerde materialen en folies zorgen voor een subtiel spel van transparantie, privacy en zichtbaarheid.


2012, Ypenburg, NL

Ontwerp en uitvoering: Architecten van Mourik

 

The multifunctional cluster the Yp houses different kind of educational and office functions for the Haaglanden Police and a police response unit.

Functions on the ground floor are for collective use and social interaction. The first and second floor contain the sport- and physical training related programme, the upper floors are designed to concentrate.

The building interior has a sober base of clean concrete. Collective spaces are made more prominent with contrasting materials, like fabrics, wood and bronze metal.

Perforated materials and foils play a subtle game of transparency, privacy and visibility.

Yp_beeld 03.jpg
Yp_beeld 04.jpg