Mega

van kantoorgebouw tot cultureel centrum

De Mega is een saai en leeg kantoorgebouw getransformeerd tot cultureel centrum met een levendige mix van publieke functies. In het koude Noorse klimaat worden winkelen, eten en drinken, het culturele leven en studenten voorzieningen gecombineerd in een interieur.

De verdiepingen hebben allen een eigen karakter en zijn onderling verbonden door een nieuwe ontsluiting door de bestaande vide van het gebouw, bestaande uit trappen, roltrappen en een grote helling die tevens kan worden gebruikt als collegezaal.

De gevel wordt vervangen en reflecteert de verschillende functies per verdieping.

 

2013, As, NO

In samenwerking met: Europan, Adam Scales

 

The Mega is a boring and empty office building transformed into a cultural centre with a vibrant mix of public functions. In the cold Norwegian climate shopping, food and drink, cultural life and student facilities are combined in one interior.

All floors have their own character and are interconnected by a new access system through the existing void of the building, consisting of stairs, escalators and a large slope that can also be used as a lecture hall.

The facade is replaced and reflects the different functions on each floor.